Mαγικό κεικ
Σελίδα 1 από 1
Mαγικό κεικ
1 φλυντζ. βούτυρο
1 φλυντζ. ζάχαρη
½ φλυντζ. μέλι
5 αυγά
2 φλυντζ. αλεύρι
2 κουτ. σούπας φλούδα λεμονιού
2 ½ κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού ροδόνερο
1 πρέζα
βασιλικό
6 φρέσκα φύλλα ροζ γεράνι
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε και κάνετε
κρέμα τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτετε το μέλι και τα χτυπάτε καλά.
Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα χτυπώντας καλά μετά από κάθε πρόσθεση.
Σταδιακά προσθέτετε το αλεύρι χτυπώντας με
μεγάλο ξύλινο πιρούνι (εγώ φαντάζομαι και mixeraki)
Ρίχνετε τη φλούδα λεμονιού ,το χυμό, το
ροδόνερο και το βασιλικό.
Στον πυθμένα ενός βουτυρωμένου ταψιού
βάζετε τα φύλλα από το ροζ γεράνι και χύνετε επάνω τους
το μείγμα.
Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο
για 1 ώρα και 15’.
Όταν το βγάλετε από τον φούρνο το αφήνετε
20’ να κρυώσει.
Το πασπαλίζετε με λευκή άχνη ζάχαρη πριν
το σερβίρετε.
[img][/img]
1 φλυντζ. ζάχαρη
½ φλυντζ. μέλι
5 αυγά
2 φλυντζ. αλεύρι
2 κουτ. σούπας φλούδα λεμονιού
2 ½ κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού ροδόνερο
1 πρέζα
βασιλικό
6 φρέσκα φύλλα ροζ γεράνι
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε και κάνετε
κρέμα τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτετε το μέλι και τα χτυπάτε καλά.
Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα χτυπώντας καλά μετά από κάθε πρόσθεση.
Σταδιακά προσθέτετε το αλεύρι χτυπώντας με
μεγάλο ξύλινο πιρούνι (εγώ φαντάζομαι και mixeraki)
Ρίχνετε τη φλούδα λεμονιού ,το χυμό, το
ροδόνερο και το βασιλικό.
Στον πυθμένα ενός βουτυρωμένου ταψιού
βάζετε τα φύλλα από το ροζ γεράνι και χύνετε επάνω τους
το μείγμα.
Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο
για 1 ώρα και 15’.
Όταν το βγάλετε από τον φούρνο το αφήνετε
20’ να κρυώσει.
Το πασπαλίζετε με λευκή άχνη ζάχαρη πριν
το σερβίρετε.
[img][/img]
Απ: Mαγικό κεικ
με αλευρι που φουσκωνει μονο του??????????? κατι μου θυμιζει αυτο
καποτε καπου εφυγε η ζυμη και την κυνηγουσαμε στις σκαλες..γιαυτο ρωταω
καποτε καπου εφυγε η ζυμη και την κυνηγουσαμε στις σκαλες..γιαυτο ρωταω
????????- Επισκέπτης
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|